De Waterjuffer 35
Eelderwolde

€ 565.000,- k.k.

Verkocht onder voorbehoud

Energieklasse A

De Waterjuffer 35
Eelderwolde

€ 565.000,- k.k.

Verkocht onder voorbehoud

Energieklasse A

 • StatusVerkocht onder voorbehoud
 • Koopprijs€ 565.000,- k.k.
 • AdresDe Waterjuffer 35
 • EnergieklasseA
 • PlaatsEelderwolde
 • Postcode9766 PW
 • Perceel oppervlakte365 m2
 • Woonoppervlakte156 m2
 • Aantal kamers5
 • Aantal slaapkamers4
 • Bouwjaar2016

Landelijk wonen met een achtertuin grenzend aan het water en uitzicht op een uitgestrekt natuurgebied? En dan toch op fietsafstand van een bruisende stad met een ruim winkelaanbod, gezellige terrassen en uitgebreid cultuuraanbod?

Dat zijn wel erg veel wensen, maar het kan!!! Het kan in deze ruime helft van een dubbel woonhuis in de wijk “Rietwijk” in Ter Borch Eelderwolde. U woont hier tussen de watervogels en het riet met het natuurgebied ‘De Onlanden’ en het stadscentrum van Groningen op fietsafstand.
De woningen liggen op schiereilandjes met smalle dijkjes, brede sloten en rietoevers. Omdat de woningen verhoogd liggen ten opzichte van de tuin heeft u een prachtig uitzicht op het natuurschoon in de omgeving.
U kunt op uw terras genieten van de geluiden van de watervogels en ’s avonds van de ondergaande zon.

De woning is gebouwd in een jaren ’30 stijl met een grote oprit voor de woning met plaats voor meerdere auto’s, een inpandige garage, een terras pal aan het water, en is rustig gelegen aan een doodlopende straat met alleen bestemmingsverkeer.
Daarbij is de woning zeer goed geïsoleerd en energiezuinig gebouwd met zonnepanelen, en heeft het energielabel A.

Indeling:
Hal/ entree met toilet, meterkast en de trap naar boven.
Ruime woonkamer aan de voorzijde van de woning met gashaard.
Riante woonkeuken aan de achterzijde met tuindeuren. De moderne keuken is U-vormig en is voorzien van alle moderne keukenapparatuur.
Via de keuken kunt u binnendoor naar de aangebouwde garage met achterdeur.

Eerste verdieping:
Overloop, drie slaapkamers van resp. ± 17 m² met ruime walk-in closet, 10 m² en 11 m².
Moderne badkamer met ligbad, toilet, wastafelmeubel en douche.

Vaste trap naar:
Tweede verdieping: riante zolderruimte met vele mogelijkheden zoals extra slaapkamers of werkkamer. Tevens is hier de cv ruimte.

Bijzonderheden:
– Bouwjaar 2016
– Energielabel A en met 8 zonnepanelen;
– Begane grond met vloerverwarming.
– Terras aan het water waar u kunt genieten van de ondergaande zon.

OVER DE WIJK EN DE LOCATIE:

Omgeving
U woont hier tussen de watervogels en het riet met het natuurgebied ‘De Onlanden’ en het stadscentrum van Groningen op fietsafstand. De Onlanden vormen een uitgestrekt natuurgebied met een rijkdom aan flora en fauna, terwijl u in het centrum van Groningen kunt genieten van alle stadse voorzieningen op het gebied van sport, winkels, horeca en cultuur, zoals het prachtige Groninger Museum, het Forumgebouw, ( onlangs uitgeroepen tot het beste gebouw van Nederland) en Cultureel centrum “De Oosterpoort, de Stadsschouwburg, afijn, te veel om op te noemen.

Voorzieningen
In Groningen-Zuid en in de omliggende dorpen zijn de diverse soorten onderwijs goed vertegenwoordigd. Ook sportvoorzieningen zijn ruim aanwezig. Centraal in de wijk Ter Borch is een multifunctionele wijkaccommodatie gebouwd. Hier kan men terecht voor openbaar en christelijk basisonderwijs, kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, sport en sociaal-culturele wijkactiviteiten. Voor het winkelaanbod bent u aangewezen op het nabijgelegen dorp Eelde/Paterswolde met een AH, Jumbo en Lidl en diverse andere winkels en op de nabijgelegen buitenwijken van de stad Groningen.
Daarnaast zorgen de omliggende plassen en meren als de Hoornse Plas en het Paterswoldsemeer in alle jaargetijden voor vertier aan of op het water. Bij de vele horecagelegenheden rondom het Paterswoldse meer kunt u terecht voor een drankje of een uitgebreid diner aan het water.