Kwartsstraat 14
Groningen

€ 415.000,- k.k.

Beschikbaar

Kwartsstraat 14
Groningen

€ 415.000,- k.k.

Beschikbaar

  • StatusBeschikbaar
  • Koopprijs€ 415.000,- k.k.
  • AdresKwartsstraat 14
  • PlaatsGroningen
  • Postcode9743 HJ
  • Perceel oppervlakte185 m2
  • Woonoppervlakte113 m2
  • Aantal kamers5
  • Aantal slaapkamers4
  • Bouwjaar2006

WONEN MET 0 OP DE METER EN GEEN MAANDELIJKSE ENERGIEKOSTEN!!!

Zeer energiezuinige (A++++), gasloze woning op een mooie locatie, direct naast natuurgebied het “Roege Bos”, tussen Vinkhuizen en “De Held”. De woning is gebouwd in 2006 en heeft aan de voorzijde vrij zicht over het natuurgebied.
Door de aanwezigheid van een (zeer stille) warmtepomp en 25 zonnepanelen heeft u totaal geen last van de stijgende energielasten en de woning is dan ook gasloos.

De woning beschikt over grote raampartijen op de begane grond en op de verdieping, die veel extra licht creëren.
De moderne open keuken is voorzien van alle inbouwapparatuur en via de stalen trap in de woonkamer is de verdieping te bereiken. Op de verdieping is de ruime overloop, zijn er 4 slaapkamers en een badkamer met douche, toilet en wastafelmeubel.
Aan de achterzijde van de woning is de achter entree met hal, bijkeuken en de toilet
De voortuin is gelegen op het zonnige zuidwesten met terras en tuin. De achtertuin is volledig bestraat en met een vrijstaande houten berging.

De Held/Vinkhuizen is een ruim opgezette, kindvriendelijke wijk aan de rand van de stad Groningen. Vinkhuizen beschikt over een eigen winkelcentrum welke op steenworpafstand van de woning ligt. Hier zijn onder andere een Albert Heijn, Lidl, Aldi, Kruidvat en een blokker gevestigd. Voorzieningen als scholen, kinderopvang en sportfaciliteiten bevinden zich ook in de directe omgeving van deze woning. Een ideale locatie voor starters en gezinnen!

Indeling
Begane grond:
-Entree.
-Woonkamer met open keuken (ca.43m²).
-Hal met toilet en provisiekast.
-Bijkeuken (ca 6m²) met meterkast.
-Trap naar verdieping.

Achtertuin met vrijstaande houten berging (ca. 9m²).

Verdieping
-Overloop.
-4 slaapkamers (ca. 14m², 9m², 9m² en 8m²).
-Badkamer (ca. 4m²), voorzien van douche, toilet en wastafelmeubel.

Bijzonderheden:
-0 op de meter!
-Warmtepomp (2021) en zeer stil.
-Volledig geïsoleerd.
-Vrij uitzicht.
-Dichtbij uitvalswegen

In de nabije omgeving bevinden zich veel voorzieningen, zoals: het winkelcentrum, scholen, kinderboerderij, sportvelden, manege, openbaar vervoer én de ringweg.

Het Roege Bos (= ruig, woest bos), voorheen ook wel Park De Oude Held genoemd, is een 25 ha groot park- en bosgebied in het westen van de stad Groningen. Het Roege Bos vormt samen met Het Suikerunieterrein, Westpark en Eelderbaan een ecologisch groen kerngebied binnen de Stedelijke Ecologische Structuur van de gemeente. Het bos ligt in de wijk De Held, ten westen van Vinkhuizen en is gerealiseerd in de jaren negentig. Het bos ligt in de benedenloop van het Peizerdiep, ten oosten van Hoogkerk. Dit dorp ligt op een zandrug van de Hunsinge, dat de middeleeuwse naam was voor het Peizerdiep.

Het park ligt in de polder De Oude Held. De naam van deze polder en een net noordelijker gelegen polder De Jonge Held zijn afkomstig van de namen van twee gelijknamige molens. Zo staat de molen de Jonge Held nog steeds aan de Friesestraatweg bij Slaperstil. Het Roege Bos bevat hoge heuvels en kammen en een losloopzone voor honden.