J.P. Santeeweg 72
Nietap

€ 425.000,- k.k.

Beschikbaar

Energieklasse F

J.P. Santeeweg 72
Nietap

€ 425.000,- k.k.

Beschikbaar

Energieklasse F

 • StatusBeschikbaar
 • Koopprijs€ 425.000,- k.k.
 • AdresJ.P. Santeeweg 72
 • EnergieklasseF
 • PlaatsNietap
 • Postcode9312 PH
 • Perceel oppervlakte694 m2
 • Woonoppervlakte135 m2
 • Aantal kamers4
 • Aantal slaapkamers3
 • Bouwjaar1938

Aan de rand van het dorp Nietap en aan een doorgaande weg gelegen jaren ’30 gebouwd, vrijstaand woonhuis met riante achtertuin en met vrij uitzicht. De woning is gelegen op enkele minuten van het centrum van Leek en nabij het Leekstermeer. Een prachtige vrije ligging tegenover het bos van Nietap en met het Leekstermeer “in de achtertuin”. De scholen zijn dichtbij en ook is er een goede busverbinding met Groningen. Hier woon je op korte fietsafstand van alle voorzieningen in Leek en Roden!

De woning is gelegen op een mooie plek met een vrijstaande houten garage en is gedeeltelijk voorzien van authentieke glas in lood ramen. Op de begane grond is een ruime slaapkamer en een badkamer aanwezig en een dichte keuken met erker. Op de verdieping zijn er 2 slaapkamers, beide voorzien van een vaste kast, een badkamer voorzien van douche en wastafel en bergruimte.

Intern dient de woning wel gemoderniseerd te worden.

INDELING:
Begane grond:
– Ruime hal/entree met glas in lood ramen,
trapopgang, kelder (ca 6m²) en toilet.
– Woonkamer ca. 32m²).
– Dichte keuken met erker (ca. 14m²).
– Badkamer met ligbad, douche en wastafelmeubel (ca. 5m²).
– Ruime slaapkamer (ca. 17m².)
– Bijkeuken met wasmachineaansluiting (ca. 9m²).
– Garage (ca. 32m²).

Verdieping:
– Overloop.
– 2 ruime slaapkamers (ca. 12m² en 12 m²).
– Ruime berging (22 m²).

BIJZONDERHEDEN:
– Geglazuurde dakpannen.
– Elektra: 7 groepen en 2 aardlekschakelaars.
– Begane grond: dubbel glas, deels glas in lood.

Nietap is ontstaan als een agrarisch lintdorp langs de weg tussen Leek en Roden, de “Roderweg” die nu de J.P. Santeeweg heet. Tegen de natuurlijke grens van de waterloop ’t Piepke met Leek ontstond een kleine kern van 13 huizen waaronder drie kroegen. Eén van deze kroegen heette “Nije Tap”.

Het dorp Nietap is gelegen naast het dorp Leek met een uitgebreid winkelaanbod, scholen, kinderopvang, sportvoorzieningen, recreatie voorzieningen, prachtige fietsroutes, zwembad en Landgoed Nienoord. Nietap kan worden beschouwd als het Drentse gedeelte van het dorp Leek.
Groningen, Assen en Drachten zijn op korte afstand uitstekend te bereiken door middel van openbaar vervoer en met de auto.
Ten noordoosten van Nietap ligt het Leekstermeer of Zulthemeer, dat deels tot het dorp behoort. Na een grenscorrectie behoort het nu in zijn geheel tot de gemeente Noordenveld en is daarmee het grootste meer in Drenthe.