Korreweg 61A
Groningen

€ 345.000,- k.k.

Onder bod

Energieklasse C

Korreweg 61A
Groningen

€ 345.000,- k.k.

Onder bod

Energieklasse C

  • StatusOnder bod
  • Koopprijs€ 345.000,- k.k.
  • AdresKorreweg 61A
  • EnergieklasseC
  • PlaatsGroningen
  • Postcode9714 AC
  • Woonoppervlakte123 m2
  • Aantal kamers6
  • Aantal slaapkamers4
  • Bouwjaar1927

Karakteristieke, jaren ’30, sfeervolle monumentale bovenwoning met kamer en suite en 3 slaapkamers. Naast de kamer en suite is een werkkamer die eventueel ook weer bij de woonkamer kan worden gevoegd. Aan de voorzijde van het pand is een inpandig balkon en vanuit de woonkamer kunt u op het balkon aan de achterzijde. Het appartement is gelegen naast het Bernouilleplein en nabij de binnenstad van Groningen, het Noorderplantsoen, winkelcentrum “De Beren” en het UMCG.

Vanuit de hal op de eerste etage is de lichte woonkamer te bereiken en is voorzien van openslaande deuren naar het zonnige balkon. Grenzend aan de woonkamer is de kantoor-/slaapkamer ruimte te bereiken met uitzicht op de voorzijde van de Korreweg. Tevens is de keuken vanuit de hal te bereiken.
Via de hal op de 2e etage zijn 3 slaapkamers en een moderne badkamer gesitueerd, voorzien van een ligbad, vast wastafelmeubel, toilet en douchecabine. De zolder is voorzien van voldoende bergruimte.
Via een gesloten achterom is de houten berging bereikbaar. In deze berging is ruimte om bijvoorbeeld de fietsen te stallen.

INDELING:
Begane grond:
-Entree met trap naar 1e etage.

Eerste etage
-Ruime hal met toilet en toegang :
-Kamer en suite met openslaande deuren naar balkon.
-Keuken met inbouwapparatuur.
-Kantoor/werkruimte (3,58 X 2,40 mtr)

Vaste trap naar

tweede etage
-Overloop.
-3 slaapkamers (ca. 16 m², 14 m² en 7 m²).
-Badkamer (ca 9 m²), met ligbad, wastafelmeubel en douchecabine.
-Berging met losse trap naar de ruime zolder.

Zolder
-Zolderruimte met mogelijkheid voor een extra kamer (er is nog geen vaste trap)

Bekijk de 3D tour op Funda voor een digitale tour door het appartement

Bijzonderheden:
– Nieuwe groepenkast.
– Deels dubbel, deels enkel glas.
– De VvE is niet actief, maar wel ingeschreven in de Kamer van Koophandel.
– Gezamenlijke opstalverzekering.
– Schuur is te bereiken door gezamenlijke poort met de buren. Het pad wordt door ons gezamenlijk gebruikt.
– Achterzijde dak is in 2021 vervangen.
– Buitenkozijnen, ramen en deuren geschilderd september 2023.

De Korrewegwijk:
Een populaire wijk in het noordoosten van de stad, nabij het centrum van Groningen. Voorzieningen als supermarkt, apotheek en basisschool in de wijk. Parkeren middels een parkeervergunning.
Het Bernoulliplein is een groot veld langs de Korreweg in de stad. Hier worden regelmatig evenementen en activiteiten gehouden. Rondom het plein staan karakteristieke gebouwen in Amsterdamse School stijl.

De Korrewegwijk is ontstaan rond een aantal verkeersaders en geplande verkeersaders. Het Boterdiep, nu gedempt en slechts herkenbaar aan een paar vijvers, was in vroeger jaren een belangrijke scheepvaartweg naar het noorden van de provincie. De hieraan parallel lopende Bedumerweg was toen ook al van belang voor het verkeer naar het noorden. De Korreweg was oorspronkelijk een middeleeuwse zuidwending, een dijk ten bate van de waterhuishouding van het Wester- en Oosterhamrik. Tot de aanleg van het Van Starkenborghkanaal in de jaren dertig liep de weg dood op een meander van de Hunze. De Korreweg en de Bedumerweg zijn nu belangrijke verkeersaders voor het (auto)verkeer.